Het begin van een boek

Het boek heet: “Help, mijn kind is technisch”, en het begint hier. Het is een boek voor ouders en leerkrachten die tot hun grote schrik en verbazing ontdekken dat hun kinderen geïnteresseerd lijken te zijn in techniek. Help, wat nu?

Geen nood, ik help je hier doorheen. Als moeder van drie nieuwsgierige en eigenwijze kinderen, HBO-docent Product Engineering, Delfts ingenieur Industrieel Ontwerpen en niet te vergeten coach van een Lego League team weet ik het één en ander over de combinatie kinderen en techniek.

Ik laat je zien wat er allemaal onder techniek wordt verstaan, wat ze er op school aan doen of zouden kunnen doen, waar techniek en andere vakgebieden elkaar raken en wat je je kind zou kunnen laten zien, lezen of doen.

Ik heb er veel zin in om dit boek te schrijven. Ik heb het nog nooit gedaan, een boek schrijven, maar ik blog al jaren op www.nieuwemuze.nl. Dus ik dacht: ik blog dat hele boek gewoon bij elkaar. Je vind de stukken als je klikt op de categorie “Help, mijn kind is technisch”, of kijk en klik in de inhoudsopgave op deze pagina.