Tips voor het maken van een CV website

Ook je eigen CV-website maken? Hier een paar tips:

  1. Zorg dat de site past bij het werk dat je zoekt. Een pedagogisch medewerker werkt in een heel andere omgeving dan een accountant, dus hebben zij ook ieder een andere site nodig.
  2. Met een site kun je meer dan alleen je CV laten zien, dus doe dat ook: gebruik in elk geval beeld en een lay-out die past bij een website.
  3. Een site kun je persoonlijker maken dan een standaard-CV. Maak de site dus helemaal van jou. Zet er in elk geval een foto op! Let wel op dat het professioneel blijft, een fotograaf inschakelen is dus handig.
  4. Het internet staat vol met sites die nooit bekeken worden. Dus bedenk hoe je je site onder de aandacht gaat brengen van de mensen die ‘m moeten gaan zien.
  5. Vertel niet alleen wie je bent, maar ook wat je zoekt. En zorg dat de informatie op de site daar bij aansluit. Informatie die niets toevoegt voor wie jij bent en wat jij zoekt kan er af.
  6. Zorg dat wat mensen over je kunnen vinden op internet past bij je CV-website. Wil je zakelijk en professioneel overkomen dan is het niet zo best als je in Google met allerlei zuipfoto’s opduikt. Zorg dat je LinkedInprofiel, Facebookprofiel en traditionele CV kloppen met het verhaal op je CV-website.
  7. Je wilt dat mensen contact met je opnemen, dus zorg dat dat supermakkelijk is. Zet je telefoonnummer en mailadres op een goed vindbare plaats. Of op meerdere plaatsen.

PS Een site kun je laten bouwen, of bouwen met behulp van templates, bijvoorbeeld in WordPress of Squarespace.

One comment

Reacties zijn gesloten.