Op de markt

Als freelancer is het lastig wanneer je “op de markt” bent. Je kunt heel bescheiden fluisteren dat je beschikbaar bent voor een nieuwe opdracht, maar als je al te hard roept dat je wel een klus kunt gebruiken dan ben je blijkbaar niet succesvol en dus niet aantrekkelijk om in te huren.

Veel freelancers die iets doen dat vooral afhangt van korte klussen combineren die korte, losse klussen met langlopende klussen of een bescheiden deeltijdbaan. Losse klussen omdat het enorm leuk is om steeds weer nieuwe uitdagingen op te pakken, nieuwe mensen te ontmoeten en vanwege de kick van het presteren in korte tijd, en langere projecten voor wat vastigheid en omdat het wel fijn is als niet alles in het werk snel en wild is.

Dat deed ik ook zo: ik gaf les, werkte voor een stichting, was bestuursondersteuner: allemaal “bijbaantjes” die zorgden dat ik kon genieten van de voordelen van een werknemer (maar nog steeds freelance), terwijl ik ondertussen alle ruimte had om er op los te ondernemen.

En dat wil ik weer zo! Ik doe het nu een jaar zonder langere klus, en dat bevalt maar matig. Vandaag dat ik mezelf nu in de markt zet. Dit ben ik, en ik ben beschikbaar! Vooral geschikt voor organisaties die een ondernemende instelling kunnen waarderen.